Syksy energinen pariskunta saa energiaa luonnollisista lisäravinteista

Luonnon voimavarat syksyyn – löydä energiatasoja nostavat lisäravinteet

Syksy tuo mukanaan väsymyksen ja alakuloisuuden tunteita, mutta luonnolliset lisäravinteet voivat auttaa pitämään energiatasot korkealla ja parantamaan hyvinvointia. Tässä artikkelissa esittelemme viisi tehokasta luonnonmukaista ravintolisää, jotka voivat tukea kehoa ja mieltä syksyn aikana.

1. C-vitamiini – Immuniteetin tehostaja

C-vitamiini on tärkeä sekä vastustuskyvyn että energiatasojen lisäämiseen. Se tukee kehoa torjumaan infektioita ja parantaa kehon kykyä tuottaa energiaa. Syksyllä ja talvella flunssakausi on huipussaan, ja C-vitamiini lisäravinne on erinomainen tapa varmistaa riittävä saanti.

Mistä saat lisää: Harkitse luonnonmukaista C-vitamiinia esimerkiksi acerola-kirsikasta tai ruusunmarjasta valmistettuna.

Tehokas C-vitamiini ruusunmarjauutteesta:

2. D-vitamiini – Valoa pimeään vuodenaikaan

D-vitamiini on erityisen tärkeä syksyn ja talven pimeinä kuukausina, kun auringonvaloa on vähän. D-vitamiini talvella auttaa tukemaan sekä luuston terveyttä että vireystilaa ja mielialaa.

Mistä saat lisää: Jos et saa tarpeeksi D-vitamiinia ruokavaliostasi, rasvaisen kalan lisäksi lisäravinne voi olla tarpeen pohjoisen leveysasteilla.

D3-vitamiinitipat:

3. Magnesium – Rentouttava mineraali

Magnesium tukee lihasten ja hermoston toimintaa sekä auttaa vähentämään stressiä ja väsymystä. Monilla ihmisillä on magnesiumin puutetta, mikä voi heikentää energiatasoja ja lisätä stressiä. Magnesiumin on myös osoitettu tukevan hyvää unenlaatua.

Mistä saat lisää: Pähkinöiden ja siementen lisäksi magnesium-ravintolisä voi olla tarpeen, jos tunnet väsymystä tai lihaskramppeja.

Tärkeä magnesiumsitraatti:

4. B-vitamiinit – Energiaa ja keskittymistä

B-vitamiinit, erityisesti B12-vitamiini ja B6-vitamiini, tukevat energia-aineenvaihduntaa ja parantavat keskittymiskykyä. B-vitamiinien puutos voi johtaa väsymykseen, ja kasvissyöjille tai vegaaneille suositellaan erityisesti B12-lisäravinnetta, jota saa vain eläinperäisistä lähteistä.

Mistä saat lisää: Monivitamiinit tai B-vitamiinikompleksit voivat olla hyvä lisä, jos ruokavaliosi ei kata kaikkia B-ryhmän vitamiineja.

Laadukkaat vitamiinilisät: B6 Complex ja B12 Complex

5. Omega-3-rasvahapot – Aivojen ja kehon tuki

Omega-3-rasvahapot tukevat aivojen toimintaa, parantavat mielialaa ja vähentävät tulehduksia. Erityisesti EPA- ja DHA-rasvahapot ovat tärkeitä syksyn pimeydessä vireystilan ylläpitämiseksi.

Mistä saat lisää: Kasviperäiset omega-3-lisät, kuten pellavansiemenöljy, ovat hyvä vaihtoehto, jos et syö kalaa. Kalaöljylisät ovat myös tehokas tapa varmistaa riittävä saanti.

Vegaaninen omega-3 -ravintolisä pellavaöljystä löytyy valikoimastamme:

Takaisin blogiin