Mitä on Ginseng?

Mitä on Ginseng?

Ginseng on kasvi, tarkemmin sanottuna juuri.

Erilaisia ​​ginsengjuuren lajikkeita on käytetty hoitona Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa vuosisatojen ajan. Aasian kulttuureissa ginsengiä on arvostettu vuosituhansien ajan ja se on siellä vieläkin suosituin luontaistuote.

Ginseng-juuri tulee useista Panax-suvun kasvilajeista. Juuri on kasvin osa, jota käytetään useimmiten terveystarkoituksiin. Ginseng-juuri näyttää ruskealta ja kiertyneeltä. Kasvista hyödynnetään sen juuret, jotka kerätään talteen 4–6 vuoden ikäisinä. Kasvin juuret sisältävät vitamiineja, steroleja ja aminohappoja. Vaikuttavia aineita ovat ginsengin sisältämät saponiinit, joita kutsutaan myös ginsenosideiksi. Ne vaikuttavat piristävästi, vähentävät väsymystä sekä parantavat vastustuskykyä. Ginsengillä uskotaan olevan myös solujen tuotantoon liittyviä vaikutuksia, joten monet urheilijat käyttävätkin sitä suorituskyvyn lisäämiseen.

Länsimaissa ginsengiä on usein saatavilla jauhemuodossa kapseleina tai sellaisenaan. Juurta voi kuitenkin pureskella myös sellaisenaan tai valmistaa siitä teetä. Tiesitkö, että ginsengiä lisätään usein esimerkiksi luomuenergiajuomiin ja suihkugeeleihin?

Erilaiset ginseng-lajit

Ginsengiä on kahta päätyyppiä: aasialainen tai korealainen ginseng (Panax ginseng) ja amerikkalainen ginseng (Panax quinquefolius). Lisäksi esimerkiksi Siperian ginseng (venäjänjuuri) on tunnettu vaikutuksiltaan, vaikka ne eivät sisälläkään perinteisten ginsenosidien vaikuttavaa ainetta.

Siperian ginsengiä käytetään perinteisesti parantamaan keskittymistä ja tuomaan energiaa ja elinvoimaa. Se tunnetaan myös adaptogeenisestä vaikutuksestaan, joka tukee fyysisen, henkisen ja ympäristön aiheuttaman stressin vaikutuksia keholle ja mielelle.

Bio365 tarjoaa korealaista ginsengiä, sillä se on lajeista tehokkain. Amerikkalaista ginsengiä pidetään yleisesti tutkimuksissa miedompana vaikutuksiltaan.

Ginsengin edut

Ginseng on tutkituimpia ravintolisiä. Tutkimukset osoittavat, että eri tyypeillä on hieman erilaisia ​​​​etuja. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä amerikkalaista ginsengiä pidetään vähemmän stimuloivana kuin aasialaista lajiketta.

Ginsengiä on perinteisesti käytetty useisiin sairauksiin. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan ginsengjuurta käytetään muun muassa lisäämään Jing-energian kiertoa kehossa, parantamaan mieskuntoa sekä sairauden jälkeistä heikkoutta ja estämään vanhuudenheikkoutta.

Korean ginseng tukee immuniteettia. Se tukee jaksamista ja antaa energiaa. 

Siperian ginseng parantaa keskittymistä ja auttaa jaksamaan. Se tunnetaan myös adaptogeenisestä vaikutuksestaan, joka tukee fyysisen, henkisen ja ympäristön aiheuttaman stressin vaikutuksia keholle ja mielelle. Siperian ginseng tunnetaankin mieltä tasapainottavasta vaikutuksestaan.

Yleisesti ginseng vaikuttaa elinvoimaa lisäävästi. Sen on myös vanhastaan tiedetty parantavan mielialaa ja lisäävän kestävyyttä sekä hoivaavan väsymyksen, erektiohäiriöiden ja vaihdevuosien aikaan. Näistä kärsivä voi saada helpotusta käyttämällä ginseng-ravintolisää.

Vahvistaa vastustuskykyä.

Ginseng voi vahvistaa immuunijärjestelmää. Se on erityisen hyvä taistelemaan ulkoisia tai sisäisiä olosuhteita vastaan esimerkiksi kylmällä kaudella.

Säätelee verensokeria.

Useat ihmisillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että ginseng voi auttaa alentamaan verensokeria.

Parantaa keskittymistä.

Ginseng voi antaa pienen, lyhytaikaisen sysäyksen keskittymiseen ja oppimiseen. Joissakin henkistä suorituskykyä koskevissa tutkimuksissa ginseng on yhdistetty ginkgopuun lehtiuutteeseen, joka on toinen perinteinen lääke, jonka sanotaan antavan tukea myös dementian hoitoon.

Vähentää tulehdusta.

Ginsengin tulehduksia hillitsevä vaikutus on vanhastaan tunnettu.  

Ginsengin annostus ja käyttö

Ginsengin vakioannoksia ei ole vahvistettu millekään oireelle. Lisäravinteiden laatu ja vaikuttavat aineet voivat vaihdella suuresti valmistajasta toiseen. Tämä vaikeuttaa vakioannoksen määrittämistä.

Bio365 tarjoaa vain laadukkaimpia luonnollisia Korean- ja Siperian ginseng-jauheita kapseleissa. Noudata tuotekohtaisia annostus- ja käyttösuosituksia.

Voit saada ginsengiä ravintolisänä teen, kuivattujen yrttien, jauheen tai kapseleiden muodossa.

Asiantuntijat suosittavat, että sinun ei pitäisi käyttää ginsengiä yli 3 kuukautta tai joskus vain muutaman viikon ajan. Tämä johtuu ginsengin adaptogeenisistä ominaisuuksista. Jatkuvalla pitkäaikaisella käytöllä elimistön tottumista adaptoiviin menetelmiin vältetään.

Ginseng-lisäravinteet

Ginseng on myydyin lisäravinne, jota on saatavana eri muodoissa. Sitä lisätään myös usein erilaisiin tuotteisiin pienissä määrin. Bio365:llä tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi energisoivat ravintolisät.

Tablettina tai kapselina voit ottaa ginseng-lisäaineita suun kautta veden kanssa. Nämä pillerit sisältävät tyypillisesti jauhettua juuria tai uutetta. Ne voivat sisältää erilaisia ginseng-tyyppejä. Bio365 tarjoaa laadukasta Korean ginsengiä (panax ginseng) ja Siperian ginsengiä.

Takaisin blogiin