Propolis - Luonnon antibiootti

Propolis - Luonnon antibiootti

Mehiläiset ovat tärkeitä luonnon ekosysteemille ja biologiselle monimuotoisuudelle, joista me kaikki olemme riippuvaisia ​​selviytymisemme kannalta. Ne pölyttävät luonnonvaraisia ​​puita ja kukkia, jotka sitten tukevat muita hyönteisiä, lintuja, lepakoita, nisäkkäitä ja kaikkea ravintoketjun yläpuolella olevaa ruokaa ja suojaa. Lisäksi he valmistavat hunajaa ja muita ihmisille hyödyllisiä lääkkeitä ja terveyttä parantavia yhdisteitä, kuten kittivahaa, mehiläisten siitepölyä ja emoainetta. Tässä artikkelissa perehdymme propoliksen maailmaan, tutkimme sen alkuperää, koostumusta ja erilaisia ​​tapoja, joilla se edistää ihmisten hyvinvointia.

Propolisin parantavat ominaisuudet

Propolista usein ylistetään "luonnon antibiootiksi". Tällä hartsimaisella aineella - joka on peräisin näistä upeista hyönteisistä, mehiläisistä - on ratkaiseva rooli pesän rakentamisessa ja suojelemisessa. Sen hyödyt ulottuvat paljon mehiläisyhdyskunnan ulkopuolelle ja tarjoavat myös meille erilaisia ​​terveyshyötyjä.

Propolis, joka tunnetaan myös nimellä mehiläisliima, on vahamainen aine, jonka mehiläiset poimivat ja keräävät tiettyjen puiden ja kasvien, kuten koivun, poppelin ja lepän, silmuista ja mahlasta. Sana propolis on johdettu kreikan sanoista "pro" ja "polis", jotka tarkoittavat "kaupungin puolustamista". Mehiläiset käyttävät propolista pesän tiivistämiseen ja suojaamiseen, mikä vahvistaa rakenteellista eheyttä ja muodostaa esteen ulkoisia uhkia ja taudinaiheuttajia, kuten bakteereja, viruksia ja sieniä vastaan. Tämä luonnollinen suoja ei vain suojaa pesää, vaan sisältää myös bioaktiivisten yhdisteiden aarreaitan, jolla on potentiaalisesti voimakkaita terveyshyötyjä. Propolis koostuu ensisijaisesti flavonoideista, mukaan lukien krysiini, kversetiini, galangiini ja pinokembriini, jotka tunnetaan antioksidanttisista ja antibakteerisista ominaisuuksistaan.

Propolisin yhteys immuunijärjestelmän tukemiseen ja vastustuskyvyn lisäämiseen

Propolis on monipuolinen ihme, jonka luonto on meille lahjoittanut. Propolisilla ja sen uutteilla on lukuisia käyttökohteita erilaisten vaivojen hoidossa sen antiseptisten, anti-inflammatoristen, antioksidanttien, antibakteeristen, antimykoottisten ja immunomoduloivien ominaisuuksiensa vuoksi, joista jälkimmäinen on yksi propolisin merkittävimmistä ominaisuuksista. Propolisin sisältämät polyfenolit ja flavonoidit toimivat immunomodulaattoreina, vahvistaen kehon puolustusmekanismeja ja vahvistaen sen kykyä vastustaa infektioita ja sairauksia. Immuunijärjestelmää stimuloidaan aktivoimalla makrofagit ja lisäämällä vasta-aineiden tuotantoa. Yksi propoliksen plussoista on se, että patogeenit eivät kehitä sille vastustuskykyä, joten se on ihanteellinen lisä talvikuukausina immuunijärjestelmän tukemiseen ja yleisen vastustuskyvyn lisäämiseen.

Tässä on joitain terveyshyötyjä, joita propolisilla voi olla:

Immuunijärjestelmän tuki

Propolis on tunnettu immuunijärjestelmää vahvistavista ominaisuuksistaan. Polyfenolien ja flavonoidien yhdistelmä auttaa moduloimaan immuunivastetta, mikä edistää kehon kykyä torjua infektioita ja sairauksia, mikä tekee siitä upean luonnollisen hoidon flunssan ja hengitystiesairauksien hoidon tukemisessa.

Antimikrobinen toiminta

Propolisin antimikrobiset ominaisuudet johtuvat sen runsaasta bioaktiivisten yhdisteiden pitoisuudesta. Se on osoittanut tehokkuutta erilaisia ​​bakteereja, viruksia ja sieniä vastaan, mikä tekee siitä luonnollisen vaihtoehdon perinteisille antibiooteille.

Anti-inflammatorinen vaikutus

Tulehdus on yleinen tekijä monissa kroonisissa sairauksissa. Propolisin anti-inflammatoriset ominaisuudet auttavat lievittämään tulehdusta ja voivat näin helpottaa esimerkiksi niveltulehdusta ja tulehduksellisia ihosairauksia.

Allergiaa moduloiva

Tutkimukset ovat osoittaneet, että propolis voi estää histamiinin vapautumista syöttösoluista, modulaatioallergioita ja niihin liittyviä oireita.

Ihon terveys

Propolisilla on ihoa suojaava ja rauhoittava vaikutus. Se voi auttaa hoitamaan aknea ja hyperpigmentaatiota sekä vähentämään punoitusta ja ryppyjä.

Verenpaineen hallinta

Propolis auttaa varmistamaan, että meillä on riittävä typpioksiditaso. Typpioksidi laajentaa verisuonia, lisää verenkiertoa ja vähentää plakin kasvua ja veren hyytymistä.

Haavan paranemista

Propolisia on käytetty vuosisatojen ajan edistämään haavojen paranemista. Sen antimikrobiset ja kudosta uudistavat ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan luonnollisen lääkkeen haavoihin, palovammoihin ja ihoinfektioihin.

Suun terveys

Antimikrobisilla ja anti-inflammatorisilla vaikutuksilla propolis edistää suun terveyttä. Se on sisällytetty useisiin suunhoitotuotteisiin, ja se on tunnustettu kyvystään torjua reikiintymiseen ja iensairauksiin liittyviä bakteereja. Unohdamme usein, että suun terveys liittyy läheisesti yleiseen hyvinvointiimme, joten hampaistamme ja ikenistämme huolehtiminen on yhtä tärkeää kuin muista kehomme järjestelmistä.

Antioksidanttivoimaa

Propolisin korkea antioksidanttipitoisuus auttaa neutraloimaan vapaita radikaaleja, suojelemaan soluja vaurioilta ja vähentämään osaltaan kroonisten sairauksien riskiä. Vapaat radikaalit ja niiden aiheuttama oksidatiivinen stressi ovat taustalla monille tämän päivän vaivoille, mukaan lukien krooniset sairaudet, ikääntyminen, kognitiivinen heikkeneminen ja fyysinen kipu.

 

Takaisin blogiin

Propolis Forte -uute

Propolis forte biokasvitipat sisältävät tiivistettyjä määriä propolis-uutetta ja tarjoavat kätevän ja tiivistetyn tavan hyödyntää tämän merkittävän aineen mahdolliset terveyshyödyt. Tuoretta propolista käytetään 10 % litraa tinktuuraa kohden.

Hienoksi jauhettua kittivahaa maseroidaan vähintään kolmen viikon ajan vedessä ja alkoholissa ja sekoitetaan joka päivä. Tämä veden ja alkoholin yhdistelmä mahdollistaa useimpien aktiivisten yhdisteiden uuttamisen. Maseraatti dekantoidaan sitten ja jäljellä oleva massa puristetaan.

Tämän suodatusprosessin tuloksena saadaan kirkas liuos, joka on läpikäynyt perinteisen tuotantoprosessin, jolloin saadaan turvallinen ja riittävä vesialkoholiuutte.

TUTUSTU TUOTTEESEEN